Türkçe  English
    Zihin Engelliler Eğitimi ABD
   Bölümler > Özel Eğitim Bölümü >Zihin Engelliler Eğitimi ABD

ZEE Lisans Ders İçerikleri
ZEE Lisans Ders Programı
ZEE Lisans Programı
ZEE Lisans Sınav Programı
ZEE Okul Uygulama Listeleri

ABD Hakkında Açıklama

 

Genel Bilgiler

Bölümümüz Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi bünyesinde 2005-2006 Eğitim-Öğretim yılında faaliyete geçmiştir. 2008-2009 yılında ilk mezunlarını veren bölümümüz şu an itibariyle 180 öğrenciye, 1 Yardımcı Doçent, 4 Öğretim Görevlisi ve 2 Araştırma Görevlisi ile hizmet vermektedir.

 

 


 

Amaç ve Hedefler

Özel Eğitim Bölümü’nün temel amacı, Atatürk İlke ve İnkılâpları doğrultusunda ülkesine, milletine gönülden bağlı, millî değerlerini koruyup yaşatmayı amaç edinmiş, laik, demokrat ve hukuka saygılı; özellikle de “özel eğitim” ihtiyacına sahip bireylerin eğitimi ve topluma intibakının nasıl gerçekleştirilebileceğini ve eğitimini bilen ve uygulayabilen, bulunduğu çağın değerlerine vakıf, nitelikli, ahlâklı, özverili, idealist öğretmenler yetiştirmektir.

 


Ders İçerikleri

Dersler alan bilgisi, öğretmenlik formasyon ve genel kültür dersleri olmak üzere üç ayrı başlık altında toplanabilir.

Özel eğitim kavramı ve gereği, toplum için özel eğitimin önemi, özürlü tanımındaki öğrencileri saptama, özel eğitime ihtiyacı olan çocuklarda görülen davranış ve zihinsel bozukluklar ve özellikleri, özel eğitime muhtaç çocukları geliştirme yöntem ve teknikleri, özel eğitime muhtaç çocuklara sosyal ve kültürel becerileri kazandırma yöntem ve teknikleri v.b. konular yer almaktadır.

Öğretmenlik formasyon derslerinde, öğretmenlik mesleğinin tanımı, amaç ve hedefleri, sorumluluk ve sınırlılıkları aktarılır. Dersler, öncelikle Eğitim Bilimleri bölümü olmak üzere Fakülte’deki diğer bölümlerle eşgüdüm içinde verilir. Öğrencilerimiz 7. ve 8. yarı yıllarda Adapazarı çevresinde yer alan okullara giderek uygulamalı eğitim alırlar.


Sosyal ve Kültürel Olanaklar

Bölüm öğrencileriyle birlikte Sakarya ve çevre illere kültürel amaçlı geziler düzenlenmektedir. Bunun yanı sıra Fakülte ve Üniversitemiz bünyesinde düzenlenen seminerlere, konferanslara, sosyal ve kültürel etkinliklere katılmak da mümkündür.

Özellikle Üniversitemizde geleneksel hale gelen Bahar Şenliği Etkinlikleri öğrencilerimizin ders yılı sonunda sosyal ve kültürel bakımdan gereksinimlerini karşılayan önemli bir etkinliktir.

 


Mezuniyet Sonrası İş Olanakları

Mezunlarımız, öncelikli olarak KPSS sınavı sonrasında o yılki puan barajını geçtikleri takdirde Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlıilköğretim okullarındaki “Kaynaştırma Sınıfları” ile Özel Eğitim Uygulama Okulları’na öğretmeni atanabilirler. Bunun yanı sıra mezunlarımız, özel eğitim kurumlarında öğretmen olarak çalışabilirler.

Özellikle son yıllarda özel eğitime muhtaç çocuk sayısındaki hızlı artış ve toplumsal bilincin artması ile iş bulma olanakları en çok artan öğretmenlik programı olarak ön plana çıkmaya başlamıştır.

 



Ana bilim dalı yönetimi


Ana bilim dalı başkanı Yrd.Doç.Dr. Yeşim GÜLEÇ ASLAN




Öğretim Elemanları


 Yrd.Doç.Dr. Yeşim GÜLEÇ ASLAN
 Öğr.Gör. Bekir Fatih MERAL
 Öğr.Gör. Emrah BİLGİÇ
 Öğr.Gör. Fidan ÖZBEY
 Arş.Gör. Ahmet Fidan
 Arş.Gör. Canan SOLA ÖZGÜÇ
 Arş.Gör. Hande Cihan
 
 

Zihin Engelliler Eğitimi ABD Duyuruları


 
  • Topluma Hizmet Uygulamaları Dersi Etkinlikleri
  • Özel Eğitim Bölümü Öğrencileri Ödüle Doymuyor!

  • Bölüm Öğrencilerimizden Engelliler Haftasında Anlamlı Çalışma

  • Sakarya Üniversitesi Akademik Değerlendirme ve Kalite Kurulu Intimets Grundtvig Erasmus
    Kullanıcı Adı:   Şifre: