Türkçe  English
    Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi ABD
   Bölümler > Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi Bölümü >Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Eğitimi ABD

 
SAKARYA ÜNİVERSİTESİ
EĞİTİM FAKÜLTESİ, BİLGİSAYAR VE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ EĞİTİMİ BÖLÜMÜ,
BİLGİSAYAR VE ÖĞRETİM TEKNOLOJİLERİ ÖĞRETMENLİĞİ PROGRAMI,
 DERS İÇERİKLERİ
 
KODU
 
DERSİN ADI
T
U
K
AKTS
BTE 101
A
Eğitimde Bilişim Teknolojileri-I
3
2
4
9
 
Bilgisayar sistemini oluşturan temel bileşenler: İşlemci, giriş-çıkış birimleri, depolama ve diğer çevre birimleri; İşletim sistemleri: İşletim sisteminde etkili biçimde çalışabilme, sistemi kişiselleştirme ve yönetme, Yardımcı yazılımların tanıtımı: Arşivleme programları, ses/görüntü oynatıcı programlar, ekran kayıt programları vb. Kelime işlemci programlar: Metin ve sayfa düzenleme, Tablo, resim ve grafiklerle çalışma, form, mektup ve etiket oluşturma. Menü ve araç çubuklarının özelleştirilmesi. Makrolar ve ileri düzey uygulamalar. Elektronik tablolama programları: Elektronik tablolar, rakamlar, sözcükler ve tarih gibi verilerle şablon oluşturma, grafik çizme, matematiksel, mantıksal ve metinsel işlemler yapma, makrolar, standart ve kullanıcı tanımlı fonksiyonlar. Veri sunum programları: Sunu oluşturma ve düzenleme. Ses, resim, müzik, film v.b nesneler ekleme. Animasyon ve özel efektler. Yayın tasarım programları: Bülten, broşür, kartpostal gibi tasarımlar; teknik diyagram ve çizim programları. Bilgisayar ve internette güvenlik; Bilgisayar ve Etik.
 
KODU
 
DERSİN ADI
T
U
K
AKTS
İME 105
A
Matematik I
2
2
3
9
 
Önermeler mantığı, kümeler, sayılar, fonksiyon kavramı, fonksiyon türleri, artan ve azalan fonksiyonlar, kapalı tanımlı fonksiyonlar, bire-bir fonksiyon ve bir fonksiyonun tersi, limit kavramı, türev kavramı, teğet ve normal denklemleri, L’Hospital kuralı, ortalama değer ve Rolle teoremleri, fonksiyonların yerel ve mutlak ekstremum noktaları, eğri çizimleri.
 
KODU
 
DERSİN ADI
T
U
K
AKTS
YDB 101
GK
Yabancı Dil I
3
0
3
4
 
Bu ders, üniversite öğrencilerinin kendi alanlarında yürüttükleri her türlü akademik faaliyette okuma, konuşma, dinleme ve yazma becerilerini belirli bir etkinlikte kullanabilmelerini sağlayacak biçimde tasarlanmıştır. Bu derste ilgi çekici bağlamlar yaratılarak, dilin işlekliğini artırıcı alıştırmalar verilerek, dilin gerçek iletişim becerilerinde kullanımı gösterilerek öğrencilerin dilsel ve iletişimsel yetileri geliştirilecek ve yabancı dil yeterlikleri artırılacaktır
 
KODU
 
DERSİN ADI
T
U
K
AKTS
TRE 113
GK
Türkçe-I: Yazılı Anlatım
2
0
2
2
 
Yazı dilinin ve yazılı iletişimin temel özellikleri, yazı dili ile sözlü dilin arasındaki temel farklar. Anlatım: yazılı ve sözlü anlatım; öznel anlatım, nesnel anlatım; paragraf; paragraf türleri (giriş-gelişme-sonuç paragrafları). Metnin tanımı ve metin türleri (bilgilendirici metinler, yazınsal metinler); metin olma koşulları (bağlaşıklık, tutarlılık, amaçlılık, kabul edilebilirlik, durumsallık, bilgisellik, metinler arası ilişkiler). Yazılı anlatım (yazılı kompozisyon: serbest yazma, planlı yazma); planlı yazma aşamaları (konu, konunun sınırlandırılması, amaç, bakış açısı, ana ve yan düşüncelerin belirlenmesi; yazma planı hazırlama, kâğıt düzeni); bilgilendirici metinler (dilekçe, mektup, haber, karar, ilan/reklam, tutanak, rapor, resmi yazılar, bilimsel yazılar) üzerinde kuramsal bilgiler; örnekler üzerinde çalışmalar ve yazma uygulamaları; bir metnin özetini ve planını çıkarma; yazılı uygulamalardaki dil ve anlatım yanlışlarını düzeltme.
 
KODU
 
DERSİN ADI
T
U
K
AKTS
ATA 101
GK
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I
2
0
2
2
 
Kavramlar, tanımlar, ders yöntemleri ve kaynakların tanımı, Sanayi Devrimi ve Fransız Devrimi, Osmanlı Devleti’nin Dağılışı (XIX. Yüzyıl), Tanzimat ve Islahat Fermanı, I. ve II. Meşrutiyet, Trablusgarp ve Balkan Savaşları, I. Dünya Savaşı, Mondros Ateşkes Antlaşması, Wilson İlkeleri, Paris Konferansı, M. Kemal’in Samsun’a Çıkışı ve Anadolu’daki Durum, Amasya Genelgesi, Ulusal Kongreler, Mebusan Meclisinin Açılışı, TBMM’nin Kuruluşu ve İç İsyanlar, Teşkilat-ı Esasi Kanunu, Düzenli Ordunun Kuruluşu, I. İnönü, II. İnönü, Kütahya-Eskişehir, Sakarya Meydan Muharebesi ve Büyük Taarruz, Kurtuluş Savaşı sırasındaki antlaşmalar, Lozan Antlaşması, Saltanatın Kaldırılması.
 
KODU
 
DERSİN ADI
T
U
K
AKTS
EBB 101
MB
Eğitim Bilimine Giriş
3
0
3
4
Eğitimin temel kavramları, eğitimin diğer bilimlerle ilişkisi ve işlevleri (eğitimin felsefi, sosyal, hukuki, psikolojik, ekonomik, politik temelleri), eğitim biliminin tarihsel gelişimi, 21.yüzyılda eğitim biliminde yönelimler, eğitim biliminde araştırma yöntemleri, Türk Milli Eğitim Sisteminin yapısı ve özellikleri, eğitim sisteminde öğretmenin rolü, öğretmenlik mesleğinin özellikleri, öğretmen yetiştirme alanındaki uygulamalar ve gelişmeler.
  
KODU
 
DERSİN ADI
T
U
K
AKTS
BTE 102
A
Eğitimde Bilişim Teknolojileri-II
3
2
4
9
 
Veritabanı programları: Bir veritabanının yaratılması. Tablolar, Sorgular, Formlar ve Raporlar. Makrolar ve SQL sorgu dili. HTML dili ve temel etiketler. HTML editörleri ile web tasarımı. Web tasarım ve yönetim programları: dosya işlemleri, menüler, menü seçeneklerinin özellikleri ve kullanımı, sayfalarda hazır tema kullanımı, font özelliklerinin kullanımı, özel stil tanımlama ve stillerin kullanımı, sayfalara sembol, animasyon, resim ve clipart ilave etme, frame yapısının kullanılması. Hazır Javascript kodlarının (buton, menü scriptleri, yazı ve resim efektleri, vb.) web sayfalarına eklenmesi. Web sitelerinin ftp yapılarak yayınlanması.   E-posta programları: E-posta kullanma, adres defteri düzenleme, e-posta iletilerini yönetme, özelleştirme ve düzenleme, takvim klasörünü yönetme, toplantıları zamanlama ve yönetme Bilgisayar kullanımında sağlık ve ergonomi.
 
KODU
 
DERSİN ADI
T
U
K
AKTS
İME 106
A
Matematik II
2
2
3
9
 
Riemann toplamları ve belirli integralin tanımı, antitürev ve genel antitürev, integral hesabın temel teoremi, belirsiz integralin tanımı, integral alma teknikleri (değişken değiştirme, kısmi integrasyon, trigonometrik eşitliklerden yararlanma, trigonometrik ve hiperbolik değişken değiştirme, basit kesirlere ayırma) sayısal integrasyon (orta nokta yöntemi, yamuklar yöntemi ve Simpson yöntemi), genelleştirilmiş integraller, integralin bazı uygulamaları (eğriler arasında kalan alan, dönel yüzeylerin hacimleri ve yüzey alanları, eğri uzunlukları).Lineer cebir, matris ve uygulamaları.
 
KODU
 
DERSİN ADI
T
U
K
AKTS
YDB 102
GK
Yabancı Dil II
3
0
3
4
 
Bu ders, üniversite öğrencilerinin kendi alanlarında yürüttükleri her türlü akademik faaliyette okuma, konuşma, dinleme ve yazma becerilerini belirli bir etkinlikte kullanabilmelerini sağlayacak biçimde tasarlanmıştır. Bu derste öğrencilerin “Yabancı Dil I” dersinde kazandıkları bilgi ve becerilerin bir üst seviyeye çıkartılması hedeflenmelidir. Bu yapılırken ilgi çekici bağlamlar yaratılmasına, dilin işlekliğini artırıcı alıştırmalar yapılmasına, dilin gerçek iletişim becerilerinde kullanılmasına ve bu yolla öğrencilerin dilsel ve iletişimsel yetileri ile yabancı dil yeterliklerinin artırılmasına özen gösterilmelidir.
 
KODU
 
DERSİN ADI
T
U
K
AKTS
TRE 114
GK
Türkçe-II: Sözlü Anlatım
2
0
2
2
 
Sözlü dilin ve sözlü iletişimin temel özellikleri. Sözlü anlatım; konuşma becerisinin temel özellikleri (doğal dili ve beden dilini kullanma); iyi bir konuşmanın temel ilkeleri; iyi bir konuşmacının temel özellikleri (vurgu, tonlama, duraklama; diksiyon vb.). Hazırlıksız ve hazırlıklı konuşma; hazırlıklı konuşmanın aşamaları(konunun seçimi ve sınırlandırılması; amaç, bakış açısı, ana ve yan düşüncelerin belirlenmesi, planlama, metni yazma; konuşmanın sunuluşu). Konuşma türleri:(karşılıklı konuşmalar, söyleşi, kendini tanıtma, soruları yanıtlama, yılbaşı, doğum, bayram v.b. önemli bir olayı kutlama, yol tarif etme, telefonla konuşma, iş isteme, biriyle görüşme/röportaj yapma, radyo ve televizyon konuşmaları, değişik kültür, sanat programlarına konuşmacı olarak katılma v.b.). Değişik konularda hazırlıksız konuşma yapma, konuşma örnekleri üzerinde çalışmalar ve sözlü anlatım uygulamaları, konuşmalardaki dil ve anlatım yanlışlarını düzeltme.
 
KODU
 
DERSİN ADI
T
U
K
AKTS
ATA 102
GK
Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II
2
0
2
2
 
Siyasi alanda yapılan devrimler, siyasi partiler ve çok partili siyasi hayata geçiş denemeleri, hukuk alanında yapılan devrimler, toplumsal yaşayışın düzenlenmesi, ekonomik alanda yapılan yenilikler. 1923-1938 Döneminde Türk dış politikası, Atatürk sonrası Türk dış politikası, Türk Devriminin İlkeleri: (Cumhuriyetçilik, Halkçılık, Laiklik, Devrimcilik, Devletçilik, Milliyetçilik). Bütünleyici ilkeler.
 
KODU
 
DERSİN ADI
T
U
K
AKTS
EBB 102
MB
Eğitim Psikolojisi
3
0
3
4
 
Eğitim-Psikoloji ilişkisi, eğitim psikolojisinin tanımı ve işlevleri, öğrenme ve gelişim ile ilgili temel kavramlar, gelişim özellikleri (bedensel, bilişsel, duygusal, sosyal ve ahlaki gelişim), öğrenmeyi etkileyen faktörler, öğrenme kuramları, öğrenme kuramlarının öğretim süreçlerine yansımaları, etkili öğrenme, öğrenmeyi etkileyen faktörler (motivasyon, bireysel faktörler, grup dinamiği ve bu faktörlerin sınıf içi öğretim sürecine etkisi).
 
KODU
 
DERSİN ADI
T
U
K
AKTS
BTE 201
A
Programlama Dilleri-I
3
2
4
8
 
Algoritmaya giriş, akış şemaları ile problem çözme, çalışma zamanı ve kompleksite kavramları, sıralama algoritmaları, özyineleme ve ikili ağaç gösterimleri, indirgeme bağlantıları, veri yapılarında ikili arama teknikleri, matrisler ve matrisler üzerine işlemler. Programlama dillerinde temel kavramlar: Atom, nesne, ifade, deyim, bildirim, tanımlama, sabit kavramları ve uygulamaları. Sayı sistemleri, fonksiyonlar, başlık dosyalarının kullanımı. Faaliyet alanı ve ömür. Global ve local (yerel) değişkenler. Operatörler: Aritmetik, mantıksal, karşılaştırma, gösterici (Pointer), bitsel ve diğer operatörler. Kontrol deyimleri (if, if/else) ve iç içe kullanımları. Döngü deyimleri (while, do/while, for); Sonsuz döngü kavramı ve kullanım alanları; İç içe döngüler. Programlama dilinde verimlilik ve okunabilirlik. Programlama dilinin standart fonksiyonları ve bu fonksiyonların oluşturulması. Tür dönüşümleri. Rasgele sayı üretimi ve kullanım alanları. Diziler ve dizilerle ilgili algoritmalar. Dosya işlemleri.
 
KODU
 
DERSİN ADI
T
U
K
AKTS
BTE 203
A
Eğitimde Materyal Tasarımı ve Kullanımı
2
2
3
5
 
Öğretim analizi, amaçların sınıflandırılması, amaç analizi, öğrenen analizi, içeriği planlama, alıştırmaları ve geribildirimi planlama, değerlendirmeyi planlama, iki boyutlu görsel öğrenme-öğretme araçları, klasik eğitim teknolojileri, modern eğitim teknolojileri, öğretim materyali seçim prosedürü, materyallerin tasarım ve geliştirme ilkeleri, tasarım öğeleri, ders materyali geliştirme yönetimleri, alanla ilgili geliştirilen materyaller, görsel, işitsel ve görsel-işitsel materyallerin geliştirilmesi, öğretim materyallerinin ders ortamında kullanım örnekleri.
 
KODU
 
DERSİN ADI
T
U
K
AKTS
BTE 205
A
Bilgisayar Donanımı *
2
2
3
5
 
PC; tarihsel gelişim ve mantık; Anakarta giriş; CPU'ya giriş; CPU ve anakart. Köprüler; CPU'nun detayları; Moores kanunu, Cache; veri ve talimatlar; CPU örnekleri; RAM; RAM teknolojileri; detaylar, Chipsetler; Giriş/Çıkış (G/Ç) sistemi; ISA, PCI gibi slotlar; Buslar; adaptörler, Harddiskler; floppy, CDROM, vb; ATA, SATA, Bir bilgisayar kasası toplama stratejileri ve donanım sorunlarının çözüm yolları. Overclock ve benchmark kavramları. Multimedya sistemi, sistem yazılımı ve terminoloji, yeni teknolojiler.
 
KODU
 
DERSİN ADI
T
U
K
AKTS
FBE 217
A
Fizik-I
3
0
3
4
 
Vektörler. Hareket ve hareket kanunları. Dinamik ve Newton kanunları. İş ve enerji. İtme ve momentum. Dönme ve açısal momentum. Çarpışmalar. Gezegenlerin hareketi ve kütle çekim. Ses ve yayılması. Isı ve sıcaklık.
 
KODU
 
DERSİN ADI
T
U
K
AKTS
EBB 201
MB
Öğretim İlke ve Yöntemleri
3
0
3
4
 
Öğretimle ilgili temel kavramlar, öğrenme ve öğretim ilkeleri, öğretimde planlı çalışmanın önemi ve yararları, öğretimin planlanması (ünitelendirilmiş yıllık plan, günlük plan ve etkinlik örnekleri), öğrenme ve öğretim stratejileri, öğretim yöntem ve teknikleri, bunların uygulama ile ilişkisi, öğretim araç ve gereçleri, öğretim hizmetinin niteliğini artırmada öğretmenin görev ve sorumlulukları, öğretmen yeterlikleri.
 
KODU
 
DERSİN ADI
T
U
K
AKTS
EBB 285
MB
Seç: Sosyal Beceri Eğitimi
3
0
3
4
 
Sosyal davranışın tanımı, sosyal beceri eğitimin gerekliliğini anlayabilme, sosyal zeka kavramının tanım bilgisi, sosyal beceri türlerinin bilgisi, sosyal beceri modellerini anlayabilme, sosyal beceriyi ölçme yöntemlerini anlayabilme, sosyal beceri modelleri.
 
KODU
 
DERSİN ADI
T
U
K
AKTS
EBB 287
MB
Seç: Veri Analiz Teknikleri
3
0
3
4
 
Veri analizi ve istatistik kavramları, betimsel istatikler:merkezi eğilim ve değişkenlik ölçütleri,betimsel istatistiklerin hesaplanması, istatistik sonuçların yorumlanması, önerilerin geliştirilmesi, veri analizinin raporlaştırılması.
  
KODU
 
DERSİN ADI
T
U
K
AKTS
BTE 202
A
Programlama Dilleri -II
3
2
4
8
 
Görsel ortam ve net ortamında programlamanın kuralları, C# gibi bir görsel yazılımın tasarım ve uygulaması, C# programının genel yapısı, veri türleri, değişkenler, standart işlemler, alt programlar, seçim komutları, döngüler, veri tabanı, kullanıcı tanımlı veri türleri.
 
 
KODU
 
DERSİN ADI
T
U
K
AKTS
BTE 204
A
Öğretim Tasarımı
2
2
3
5
 
Öğretim tasarımının anlam ve önemi, sistem anlayışı ve generik modelleme, öğretim tasarım modellerinin tanıtılması, ihtiyaç ve problem analizi, öğretim ortamı (öğrenci, içerik ve örgüt -organizasyon) analizi, konu-içerik ve görev analizi, öncelik ve koşulların belirlenmesi, eğitim amaçlarının belirlenmesi, öğretimsel hedeflerin yazımı, ölçme ve değerlendirme kriterlerinin belirlenmesi, öğretim teorileri ve stratejileri, hedeflere-içeriğe ve ortama uygun öğretim materyali seçimi ve geliştirilmesi, öğretimin sistem tasarımı, öğretim tasarımı teorileri ve modelleri kullanarak öğretimin tasarlanması, geliştirilmesi, uygulanması ve değerlendirilmesi, proje yönetimi, bilgi yayılım ve dağılımının incelenmesi.
 
KODU
 
DERSİN ADI
T
U
K
AKTS
BTE 206
A
Eğitimde Grafik ve Canlandırma *
2
2
3
4
 
Grafik iletişimi nedir? Grafik tasarım nedir? Tasarım süreci ve ilkeleri; Grafik tasarımının tarihçesi; Grafik tasarımında yaratıcılık; Grafikte temel tasarım elemanları; Grafik Tasarımın Uygulama Alanları (Tipografik İletişim, Grafik Simgeler -Amblem, Simgesel İşaret, Logo ve Ticari Markalar-, Görsel Kimlik Tasarımı, Afiş Tasarımı); Temel Grafik Bilgisi (Piksel Derinliği, Sıkıştırma, Resim Formatı Seçimi, Çözünürlük); grafik çizim programı (Photoshop, Fireworks, vb.) (Araç Kutusu; Katmanlar; Filtreler; Efektler), canlandırma, canlandırmada script dilini kullanarak temel düzeyde program geliştirme; Eğitimde animasyonun kullanım ilkeleri; Animasyon programı kullanarak bir eğitim yazılımı geliştirme.
 
KODU
 
DERSİN ADI
T
U
K
AKTS
BTE 232
A
Seç: Mikro İşlemciler
3
0
3
4
 
Mikrobilgisayar Sisteminin Genel Yapısı: Merkezi işlem birimi, RAM, ROM bellek özellikleri, ROM çeşitleri RAM-ROM belek karşılaştırmaları, Seri iletişim, Paralel iletişim, Adres yolu, Kontrol yolu, Veri yolu; Mikro İşlemciler ile Mikro Denetleyicilerin Karşılaştırılması: Mikro işlemci / Mikro denetleyici Sisteminin Kurulması: Programlamaya Giriş: Assembly dilinin yapısı, Komutlar akış diyagramı, Makine diline (onaltılık sistem) dönüşüm; Programlama: Veri transferi, Döngü kavramı, Alt program kavramı, Toplama-çıkarma, Kaydırma işlemi.
 
KODU
 
DERSİN ADI
T
U
K
AKTS
BTE 234
A
Seç: Bilişimde Güvenlik ve Etik
3
0
3
4
 
Etik ile ilgili temel kuralları kavrayabilme, internet etiği kurallarını ilişkisel olarak yorumlayabilme, internette güvenlik konusunu kavrayabilme, internet - çocuk etkileşimindeki tehlikenin farkına varabilme, filtre programlarının işlevlerini kavrayabilme, bilgisayar güvenliği programlarını işe koşabilme.
 
KODU
 
DERSİN ADI
T
U
K
AKTS
BTE 236
A
Seç: Eğitim Televizyonu
3
0
3
4
 
Televizyonla Eğitimin tarihçesi, Geleneksel Yöntem (Televizyon Aracılığıyla Tek Yönlü İletişim Yöntemiyle Eğitim), Genel Bilgi ve Uygulamalar; Etkileşimli Televizyonun Tanımı; Etkileşimli Televizyonda iki Yönlü İletişim Yöntemiyle Eğitim; Etkileşimin Kurulabilmesi İçin Gereken Teknolojik Altyapı; Teori ve Uygulamalar, İsteğe Bağlı Görüntü (VOD - Video on Demand), Geliştirilmiş (Enhanced) TV, Uzak Sınıfların Biraraya Getirilmesi, Tek Kanal Yayınlarla Öğrenci - Öğretici İletişiminin Sağlanması, Banttan yayınlarla Öğrenci - Sunum Arasında İletişimin Sağlanması; Dünyada ve Türkiye´deki Uygulamalar.
 
KODU
 
DERSİN ADI
T
U
K
AKTS
BTE 238
A
Seç: Bilgisayar Destekli Eğitim
3
0
3
4
 
Bilgisayar destekli Öğretim( eğitimle)ile ilgili kavramlar, (BDEve BDÖ) türleri, avantaj ve dezavantajları, etkin MDKY ve bilgisayara dayalı Öğretim (BDÖ)), eğitim öğretim programları yazılım tasarımlamada, öğrenim ve öğretim yöntem-strateji ve tekniklerini uygulanması.Ferklı ders ve hedef kitleye göre BDE ve BDÖ kullanımı, okul ve bölgesel uygulama faklılıkları ve nedenleri. farklı öğretim program yapımı yaklaşımlarının BDE ve BDÖ okul türleri ve derslerdeki ,avantaj ve dezavantajlarının çıkaımını yapar.BDE ve kültürle ilgili tasarım modellemesi yazar işletir. Eleştirel geri dönüt alır.
 
KODU
 
DERSİN ADI
T
U
K
AKTS
FBE 218
A
Fizik-II
3
0
3
5
 
Işık ve optik. Elektrik ve yasaları. Elektrik devreleri. Magnetik alan ve elektromagnetik dalgalar. Diyot, transistörler ve yükseltici devreler. Elektronik sayma sistemleri.
 
KODU
 
DERSİN ADI
T
U
K
AKTS
EBB 202
MB
Ölçme ve Değerlendirme
3
0
3
4
 
Eğitimde ölçme ve değerlendirmenin yeri ve önemi, ölçme ve değerlendirme ile ilgili temel kavramlar, ölçme araçlarında bulunması istenen nitelikler (güvenirlik, geçerlik, kullanışlılık), eğitimde kullanılan ölçme araçları ve özellikleri, geleneksel yaklaşımlara dayalı olan araçlar (yazılı sınavlar, kısa yanıtlı sınavlar, doğru-yanlış tipi testler, çoktan seçmeli testler, eşleştirmeli testler, sözlü yoklamalar, ödevler), öğrenciyi çok yönlü tanımaya dönük araçlar (gözlem, görüşme, performans değerlendirme, öğrenci ürün dosyası, araştırma kağıtları, araştırma projeleri, akran değerlendirme, özdeğerlendirme, tutum ölçekleri), ölçme sonuçları üzerinde yapılan temel istatistiksel işlemler, öğrenme çıktılarını değerlendirme, not verme, alanı ile ilgili ölçme aracı geliştirme.
 
KODU
 
DERSİN ADI
T
U
K
AKTS
BTE 301
A
İşletim Sistemleri ve Uygulamaları
2
2
3
5
 
İşletim sistemi ile ilgili temel kavramlar ve tarihçe, işletim sistemlerinin temel görevleri ve sınıflandırılması, Von Neumann mimarisi ve işletim sisteminin yapısı, çekirdeği ve çalışma prensipleri, sanal bellek yönetim teknikleri, sistem hataları ve kilitlenmelerin sebepleri ve çözüm yolları. İşletim sistemleri arası farklılıklar (Windows, Linux, Unix, MAC OS), Disk yönetimi ve hata tolerans sistemleri, işletim sisteminin kurulması ve yönetimsel komutlar, işletim sisteminin genel işleyişi ve masa üstü kavramları, kontrol menüleri ve programlar, dosya ve klasör işlemleri, kullanıcı ve grup işlemleri ve yönetimi, dosya ve yazıcı paylaştırılması, sistem performansının izlenmesi ve denetlenmesi, güvenlik, virüs, zararlı kod, vb. önlenmesi ve yedekleme işlemleri. Windows ve Linux işletim sistemlerinin kurulumu, kullanımı ve sistem yönetimleri.
 
KODU
 
DERSİN ADI
T
U
K
AKTS
BTE 303
A
İnternet Tabanlı Programlama
3
2
4
7
 
Internet üzerinde kullanılan programlama dilleri, Internet programlama istemci sunucu mimariye giriş, Web sunucusu kurulumu, programlama diline (asp, php, .net, jsp, vb.)göre ayarları, Internet programlama için kullanılan editörler ve program geliştirme ortamları, Programlamaya giriş, değişkenler, sabitler, diziler, programlamda kullanılan fonksiyonlar, (karakter, sayısal, mantıksal, tarih vb.), program akış kontrol deyimleri (if, switch, case vb.) ve kullanımı, program döngü deyimleri ve kullanımı (do-while, for, loop vb.), sunucu ve ortam değişkenleri ve kullanımı, internet programlamada çerez kavramı ve kullanım alanları, internet üzerinden HTTP istek ve cevaplarının gönderilmesi, internet üzerinden veritabanına bağlanmak ve işlemler gerçekleştirmek, veri tabanında bulunan bilgilerin listelenmesi, sıralanması, değiştirilmesi, eğitim amaçlı dinamik bir internet uygulamasının geliştirilmesi.
 
KODU
 
DERSİN ADI
T
U
K
AKTS
BTE 305
A
Uzaktan Eğitim*
2
2
3
5
Uzaktan eğitime giriş, uzaktan eğitimin kullandığı öğretim ortamları, uzaktan eğitimde kullanılan teknolojiler: TV, Video, Radyo ve Yazılı materyaller. Bu teknolojilerin planlanmasında, hazırlanmasında ve uygulamasında kullanılan teknik ve yöntemler. Uzaktan eğitim ile ilgili temel kavramlar, radyo ile öğretimin yapısı ve işleyişi, Video ve film katalogları, eğitsel televizyonun tarihi gelişimi ve yapılmış araştırmalar, çocuk TV programları ve önemi, yetişkin TV programları ve önemi, açık lise programlarının analizi, açık üniversite programlarının analizi, internet okulları ve sanal sınıflar, iletişim ve enformasyon teknolojilerinin uzaktan eğitim süreci görüş açısıyla yorumlanması, uzaktan eğitimde uydu teknolojileri.
 
 
KODU
 
DERSİN ADI
T
U
K
AKTS
SBE 313
GK
Bilim Tarihi*
2
0
2
3
 
Bilimin eski Yakındoğu uygarlıklarından bu yana evrimi. İyonya-Helen, İslam-Türk (Arap, Horasan, Selçuk, Endülüs, Osmanlı) dönemlerinde bilim. Bu dönemlerde ve Rönesans’tan bu yana “batıda” Astronomi, Matematik, Fizik, Tıp, Biyoloji vb. bilim dallarının gelişmesi. 20. yüzyıl bilim ve teknoloji devrimleri.
 
KODU
 
DERSİN ADI
T
U
K
AKTS
EBB 303
MB
Sınıf Yönetimi
2
0
2
3
 
Sınıf yönetimi ile ilgili temel kavramlar, sınıf içi iletişim ve etkileşim, sınıf yönetiminin tanımı, sınıf yönetimi kavramının sınıfta disiplini sağlamadan farklı yanları ve özellikleri, sınıf ortamını etkileyen sınıf içi ve sınıf dışı etkenler, sınıf yönetimi modelleri, sınıfta kurallar geliştirme ve uygulama, sınıfı fiziksel olarak düzenleme, sınıfta istenmeyen davranışların yönetimi, sınıfta zamanın yönetimi, sınıf organizasyonu, öğrenmeye uygun olumlu bir sınıf ortamı oluşturma (örnekler ve öneriler).
 
 
KODU
 
DERSİN ADI
T
U
K
AKTS
BTE 307
MB
Özel Öğretim Yöntemleri I
2
2
3
4
 
Alana özgü temel kavramlar ve bu kavramların alan öğretimiyle ilişkisi, alanının başta Anayasa ve Milli Eğitim Temel Yasası olmak üzere yasal dayanakları, alan öğretiminin genel amaçları, kullanılan yöntem, teknik, araç-gereç ve materyaller. İlgili Öğretim Programının incelenmesi(amaç, kazanım, tema, ünite, etkinlik, v.b.). Ders, öğretmen ve öğrenci çalışma kitabı örneklerinin incelenmesi ve değerlendirilmesi.
 
KODU
 
DERSİN ADI
T
U
K
AKTS
ÖEB 301
MB
Özel Eğitim
2
0
2
3
 
Özel eğitimin tanımı, özel eğitimle ilgili temel ilkeler, engelliliği oluşturan nedenler, erken tanı ve tedavinin önemi, engele bakışla ilgili tarihsel yaklaşım, zihinsel engelli, işitme engelli, görme engelli, bedensel engelli, dil ve iletişim bozukluğu olan, süregelen hastalığı olan, özel öğrenme güçlüğü gösteren, dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu olan, otistik ve üstün yetenekli çocukların özellikleri ve eğitimleri, farklı gelişen çocukların oyun yoluyla eğitimi, özel eğitime muhtaç çocukların ailelerinde gözlenen tepkiler, ülkemizde özel eğitimin durumu, bu amaçla kurulmuş kurum ve kuruluşlar.
 
KODU
 
DERSİN ADI
T
U
K
AKTS
BTE 302
A
Çoklu Ortam Tasarımı ve Üretimi
2
2
3
 5
 
PC ortamında kullanılan yazarlık sistemlerinin tanıtılması, ders yazılımı hazırlama aşamaları ve yazılımlara göre planlanması, ekran tasarımı ilkeleri, kullanılacak resim, ses, film vb. malzemelerin düzenlenmesi için kullanılan yazılımlar, yazılımda canlandırma ve hareketlerin kullanılması, yazılımlara resim, film, animasyon vb. bileşenlerin eklenmesi, ses ve gerçek zamanlı filmlerin eklenmesi, kullanıcı etkileşimi, geri bildirim teknikleri, çoklu ortam yazılımlarında kullanıcı dolaşımı (navigasyon), ekran tasarımı ve düzenlemesi, çoklu ortam yazılımlarının paketlenmesi, yayınlanması, çoklu ortam uygulamaları hazırlanması, çoklu ortam uygulamalarının değerlendirilmesi.
 
KODU
 
DERSİN ADI
T
U
K
AKTS
BTE 304
A
Bilgisayar Ağları ve İletişim
2
2
3
 5
 
Bilgisayar ağlarının temelleri ve mimarisi, bilgisayar ağ topolojileri ve tipleri, OSI Modeli ve ağ protokolleri, ağ bağlantı cihazları aktif ve pasif cihazlar, LAN iletişim teknolojileri (802.X ailesi ve ethernet, token ring, FDDI), WAN iletişim teknolojileri (x25, DSL, ISDN, FR vb. ), Ağ işletim sistemleri, Ağ üzerinde iletişimin sağlanması, ağ kurulumu ve yönetimi, ağ üzerinde verilen servisler ve hizmetler , TCP/IP ve Internet yapısı subneting, ip yönlendirme, internet üzerinden haberleşme: E-posta, anında mesaj programları, internet üzerinden dosya almak ve göndermek, FTP programlarını kullanmak, ağ üzerindeki sistemlere uzaktan erişmek ve kullanmak, ağ güvenliği saldırı tespit ve korunma yöntemleri, DHCP, DNS, Web sunucusu, uzaktan erişim sunucusu, kurulması, veritabanı sunucusu gibi ağ hizmet sunucularının kurulması ve işletilmesi.
 
KODU
 
DERSİN ADI
T
U
K
AKTS
BTE 306
A
Veri Tabanı Yönetim Sistemleri *
2
2
3
 5
 
Temel veri tabanı kavramları, veri ve veri modelleri, ilişkisel veri tabanı tasarımı, SQL yapısal sorgulama dili, temel SQL konutları, SQL fonksiyonları, SQL ‘de gruplama yapmak, SQL ‘de birleştirme, SQL yönetimsel fonksiyonları, SQL ile çoklu tablo kullanımı, SQL programlama ve function, SQL programlamada transaction ve hata durumları, VTYS kurulumu ve yönetimsel işlemler, VTYS üzerinde SQL sorguları yapılması.
 
KODU
 
DERSİN ADI
T
U
K
AKTS
BTE 308
A
Özel Öğretim Yöntemleri II
2
2
3
 4
 
Mikro Öğretim uygulamaları (Bilgisayar dersi Öğretim Programından seçilecek konularda öğrencilerin, sınıfta plan hazırlayıp, ortam, araç-gereç ve materyalleri düzenleyerek ders sunmaları ve sunuların öğretmenlik bilgi ve becerileri yönünden değerlendirilmesi). Alana özgü uygulamalar (uzaktan kontrol sistemleri, laboratuar çalışmaları v.b.). Bilgisayar Laboratuvar ortamlarının incelenmesi ve değerlendirilmesi, bilgisayar eğitiminde ölçme ve değerlendirme: portfolyo uygulamaları, performans testleri, gözlem formları vb. Öğretmenlik yeterlikleri.
 
KODU
 
DERSİN ADI
T
U
K
AKTS
BTE 332
A
Seç: Algoritma
2
2
3
4
 
Algoritma geliştirmede temel kavramlar. Algoritma geliştirme teknikleri ve kullanımı Algoritmalardan programlamaya geçiş işlemleri.
 
KODU
 
DERSİN ADI
T
U
K
AKTS
BTE 334
A
Seç: Grafik Tasarım
2
2
3
4
 
Resim kaydetme formatlarını ve özelliklerini anlayabilme. Resim dosyalarını düzenleyip açabilme, gerekli çizim nesnelerini kullanabilme becerisini kazanma. Bu alan ile ilgili programları (CorelDraw vb.) kullanabilme.
 
KODU
 
DERSİN ADI
T
U
K
AKTS
BTE 336
A
Seç: Görsel Programlama
2
2
3
4
 
Değişkenlerin ve Fonksiyonların Nesne Olarak Tanımlanması; Nesnelerin Özellikleri ve Bu Özelliklerin Değiştirilmesi; Ana-Çocuk Nesneleri Arasındaki İlişkiler; Programlama Teknikleri; Programlamada Nesnelerin Kullanılması; Fonksiyonlarla Nesne Özelliklerinin Değiştirilmesi; Kullanıcılara Nesneler Kullanarak Daha Kullanışlı Arayüzler Hazırlanması; Programlamada Nesneler Kullanarak Daha Hızlı ve Daha Kolay Sonuca Ulaşmanın Yolları; Klasik Programlama ile Nesne Kullanarak Programlama Arasındaki Farklar.
 
KODU
 
DERSİN ADI
T
U
K
AKTS
BTE 338
A
Seç: İnternet Destekli Eğitim
2
2
3
4
 
İnternet´ in Temel Yapısına Giriş; İnternet´ in temel fonksiyonları, İnternet´in temel işleyiş mekanizmaları, İnternet uygulamalarının sınıflanması, Metinsel, grafiksel, görsel - işitsel internet ortamlarına ilişkin kavramlar ve bu kavramların farklı paket program yapılarındaki uygulamaları, İnternet ortamlarında E-mail, Ftp, www, Gopher, IRC, Net-Meeting uygulamalarına ilişkin yazılımlar ve bu yazılımların eğitim ortamlarında kullanılma ilke ve yöntemleri.
 
KODU
 
DERSİN ADI
T
U
K
AKTS
BTE 310
GK
Topluma Hizmet Uygulamaları **
1
2
2
 4
 
Topluma hizmet uygulamalarının önemi, toplumun güncel sorunlarını belirleme ve çözüm üretmeye yönelik projeler hazırlama, panel, konferans, kongre, sempozyum gibi bilimsel etkinliklere izleyici, konuşmacı yada düzenleyici olarak katılma, sosyal sorumluluk çerçevesinde çeşitli projelerde gönüllü olarak yer alma, topluma hizmet çalışmalarının okullarda uygulanmasına yönelik temel bilgi ve becerilerin kazanılması.
 
 
KODU
 
DERSİN ADI
T
U
K
AKTS
EBB 304
MB
Türk Eğitim Sistemi ve Okul Yönetimi *
2
0
2
 3
 
Türk eğitim sisteminin amaçları ve temel ilkeleri, eğitimle ilgili yasal düzenlemeler, Türk eğitim sisteminin yapısı, yönetim kuramları ve süreçleri, okul örgütü ve yönetimi, okul yönetiminde personel, öğrenci, öğretim ve işletmecilikle ilgili işler, okula toplumsal katılım.
 
KODU
 
DERSİN ADI
T
U
K
AKTS
BTE 401
A
Proje Geliştirme ve Yönetimi – 1
2
2
3
6
 
Program proje ilişkisi, projeye duyulan ihtiyaç, projelerin özellikleri, proje yönetimi, proje yönetimi özellikleri ve faydaları, proje yönetimi süreci, proje planlaması ve planlama aşamaları (Başlangıç, Planlama, Uygulama, Kontrol ve Kapanış), planlamanın önemi, kapsam, bütçe ve zaman planlaması ve dengesi, farklı planlama  yaklaşımları, maliyet tahmin yöntemleri, farklı planlama araçları, proje sürecinde ekiplerin hazırlanması. Projenin planlaması ve yürütülmesinde kullanılan MS-Project programı, örnek projelerin proje planlama yaklaşımları dikkate alınarak MS-Project ile geliştirilmesi. 
 
KODU
 
DERSİN ADI
T
U
K
AKTS
BTE 403
A
Web Tasarımı * 
2
2
3
5
 
Web yayıncılığı ve Site tasarım süreci, HTML’e giriş, Bağlantılar ve Internet adreslerinin kullanımı, Web editörünün kullanımı, HTML ile resim ve görüntülerin kullanımı, HTML ile sayfa tasarımı, arka planlar, renkler ve metinler, HTML ile tablolar ve listeler, HTML ile çerçeve ve katman kullanımı, HTML form ve form elemanları, HTML şablonlarının kullanımı, HTML ve diğer ortam türleri, HTML ve diğer ortam türleri, Biçimlendirmede Stil sayfalarının kullanımı, HTML ile Dinamik sayfalar oluşturma, Web Tasarımında yenilikler XML, RSS, Blog, Web sitesi projesi ve uygulamaları, İnternet/web destekli/temelli öğrenmede temel kavramlar; İnternet/web destekli/temelli öğrenmenin kuramsal temelleri; avantaj ve dezavantajları; İnternet/web destekli/temelli öğrenmede bir ders iskeleti oluşturma; İnternet/web destekli/temelli öğrenmede tasarım ilkelerini kullanma; İnternet/web destekli/temelli öğrenmede etkileşimi uygun biçimde kullanma, Web temelli/destekli öğrenme ortamlarındakarşılaşılabilecek temel teknik problemler ve çözüm yolları.
 
 
KODU
 
DERSİN ADI
T
U
K
AKTS
BTE 431
A
Seç: Okullarda Tek. Kullanımı ve Planlama
3
0
3
5
 
Okullardaki öğretim ortamlarındaki öğretim ve öğrenim araç ve laboratuarların etkili ve verimli bir şekilde kullanılmasını sağlamak.Öğretmenlerin yazılı,basılı araçlardan günümüze kadar gelişen teknolojik araçların öğretim ortamında kullanılması, ders ve hedef kitleye yönelik teknolojik araçların etkili ve verimli kullanılması, geleceğin okul yapı ve organizasyonlarının eğitim ve öğretim programlarına yönelik teknolojik araçların seçimi ve geliştirmek, MEB´in öğretmen eğitim projelerinin tanıtımı, girdi ve çıktılarının analizin yapılması, eğitim teknolojileri genel müdürlüğünün işlevlerinin ortaya konması.
 
KODU
 
DERSİN ADI
T
U
K
AKTS
BTE 433
A
Seç: İletişim
3
0
3
5
 
İletişim nedir, kurumlarda iletişim, kurumsal yaklaşım, kurumlarda iletişim, iletişim, kuralları, etik ve değerler ve kurumlar, yapısal iletişim, iletişimin temelleri, görüşme yöntemi, görüşmelerin uygulanması, küçük grup iletişimi, fonksiyonları, küçük grup iletişimi, karar verme, grup toplantıları, uygulanmaları, yönetim tarzları, kitle iletişimi; hazırlama, kitle iletişimi; hazırlama ve sunma, toplumsal konuşma yeteneğini geliştirme
 
KODU
 
DERSİN ADI
T
U
K
AKTS
BTE 435
A
Seç: İnsan ve Bilgisayar Etkileşimi
3
0
3
5
 
Belirli ergonomik kurallara uygun olarak bilgisayar çalışma ortamlarını düzenleme, bilgisayar çalışma ortamınızı değerlendirme, bilgisayar çalışma ortamında çok kısa sürede yapabilinecek egzersizler. Önerilen düzenleme ve egzersizleri yaparak bilgisayar kullanımından kaynaklanabilecek şikayetlerinizin azalmasına katkıda bulunmaya çalışılmıştır.
 
KODU
 
DERSİN ADI
T
U
K
AKTS
BTE 437
A
Seç: Eğitim Tek. Kuramsal Temelleri
3
0
3
5
 
Teknoloji tanımı, insanlık ve eğitim tarihinde teknolojinin yeri ve önemi. Eğitim teknolojisi kavramının ortaya çıkmasına neden olan gereksinim ve gelişmeler. Eğitim teknolojisi kavramının tarihsel gelişimi, günümüzde nasıl anlaşıldığı? Eğitim teknolojisine yön veren görüşler ve çalışmalar. Eğitimle ilgili paradigmalar. Davranışçı, bilişçi ve yapılandırmacı yaklaşım ve bu yaklaşımlara göre eğitim teknolojisinin değişen rolü. Hangi yaklaşım ne zaman etkili, öğrenci proje sunumları ve tartışmalar. Eğitim teknolojisi öğrenmenin daha etkili, çekici ve verimli olmasını nasıl sağlar konusuyla ilgili sunumlar ve tartışmalar. Eğitim teknolojisinin gelecekteki durumu, yönelimleri konusunun tartışılması. Öğrenci kazanımlarının ve dersin genel değerlendirmesi.
 
KODU
 
DERSİN ADI
T
U
K
AKTS
BTE 405
GK
Bilimsel Araştırma Yöntemleri
2
0
2
4
 
Bilim ve temel kavramlar (olgu, bilgi, mutlak, doğru, yanlış, evrensel bilgi v.b.), bilim tarihine ilişkin temel bilgiler, bilimsel araştırmanın yapısı, bilimsel yöntemler ve bu yöntemlere ilişkin farklı görüşler, problem, araştırma modeli, evren ve örneklem, verilerin toplanması ve veri toplama yöntemleri (nicel ve nitel veri toplama teknikleri), verilerin kaydedilmesi, analizi, yorumlanması ve raporlaştırılması.
 
KODU
 
DERSİN ADI
T
U
K
AKTS
BTE 461
GK
Seç: Türk Eğitim Tarihi
2
0
2
3
 
Eğitim ve tarih bilincinin gelişimi ortaya koymak.Eğitimsel gelişimle tarihsel teknolojik ve ekonomik gelişimleri kavrar analiz eder.
 
KODU
 
DERSİN ADI
T
U
K
AKTS
BTE 463
GK
Seç: Ergonomi ve Sağlık
2
0
2
3
 
Bilişim, teknoloji, bilişim teknolojisi, ergonomi ve sağlık kavramları ve bunlar arasındaki ilişkiler. Bilişim araçlarının ve bunların kullanımlarının ergonomi ve insan sağlığı açısından doğrudan ve dolaylı etkileri. Bilişim teknolojilerinin daha ergonomik olmaları ve olumsuzluklarının en alt düzeye indirilmesi için yapılabilecekler, yapılması gerekenler. Bilişim teknolojileriyle ilgili standartlar ve resmi düzenlemeler.
 
KODU
 
DERSİN ADI
T
U
K
AKTS
BTE 465
GK
Seç: İnsan Kaynakları Yönetimi
2
0
2
3
 
İnsan Kaynakları Yönetiminin Gelişimi, Amaçları ve İlkeleri; İnsan Kaynakları Yönetiminin Kapsamı: İnsan kaynaklarının planlanması, İnsan kaynaklarının bulunması ve seçilmesi, İşe alınması ve alıştırılması, Performansının değerlendirilmesi, Eğitilmesi, Geliştirilmesi, Disiplin sisteminin kurulması ve uygulanması, İnsan kaynaklarının ücretlendirilmesi; Kariyer Yönetimi; Uluslararası İnsan Kaynakları Yönetimi; İnsan Kaynakları Yönetiminde Teknoloji Kullanımı.
 
KODU
 
DERSİN ADI
T
U
K
AKTS
BTE 407
MB
Okul Deneyimi
1
4
3
7
 
Öğretmenin ve bir öğrencinin okuldaki bir gününü gözlemleme, öğretmenin bir dersi işlerken dersi nasıl düzenlediğini, dersi hangi aşamalara böldüğünü, öğretim yöntem ve tekniklerini nasıl uyguladığını, derste ne tür etkinliklerden yararlandığını, dersin yönetimi için ve sınıfın kontrolü için öğretmenin neler yaptığını, öğretmenin dersi nasıl bitirdiğini ve öğrenci çalışmalarını nasıl değerlendirdiğini gözlemleme, okulun örgüt yapısını, okul müdürünün görevini nasıl yaptığını ve okulun içinde yer aldığı toplumla ilişkilerini inceleme, okul deneyimi çalışmalarını yansıtan portfolyo hazırlama.
 
 
KODU
 
DERSİN ADI
T
U
K
AKTS
BTE 402
A
Proje Geliştirme ve Yönetimi – 2
2
2
3
6
 
Araştırma önerisinin gözden geçirilmesi; konuyla ilgili alanyazının sistematik biçimde taranması; çalışmada kullanılacak örneklemin seçilmesi; veri toplama araçlarının geliştirilmesi; gerekli izin ve desteğin sağlanması; uygulama koşullarının düzenlenmesi; kapsamlı eylem planının hazırlanması; verilerin toplanması; uygun istatistiksel teknikleri kullanarak çözümlemelerin yapılması; elde edilen bulguların sunulması/yorumlanması; sonuçların özetlenmesi; yargılara ulaşılması; alanyazın bağlamında tartışma yapılması; yeni araştırma ve uygulama önerilerinin geliştirilmesi.
 
KODU
 
DERSİN ADI
T
U
K
AKTS
BTE 432
A
Seç: Medya Tarihi
2
2
3
5
 
Ders kapsamında, sözlü kültürle birlikte başlayan iletişimin, yazının bulunmasını izleyen dönemde zaman içinde gelişen teknik ve teknolojik gelişmelere paralel olarak ortaya çıkan kitle iletişim araçlarıyla birlikte aldığı boyut incelenmektedir. Dolayısıyla, medya olgusunun ortaya çıkışı ve günümüzde aldığı son hali örneklerle ortaya koyulmaktadır.
 
KODU
 
DERSİN ADI
T
U
K
AKTS
BTE 434
A
Seç: Görsel Okur-Yazarlık
2
2
3
5
 
İletişimde görsel materyallerin rolü; Görsel Okuryazarlık: Görsel algı, görsel materyallerin yorumlanması, görsel materyallerin yaratılması; Görsel Tasarımın Gerekçesi; Görsel Tasarım Süreci: Görsel öğeler, sözel öğeler; Font Biçimi: Büyük-küçük harf kullanımı, Font tipi, Font rengi, Font büyüklüğü, harfler ve satırlar arasındaki boşluklar; Etki Yaratan Öğeler: Sürpriz, etkileşim, doku; Kalıp: Denge, stil, biçim, renk; Düzenleme: Yönlendiriciler, kontrast, dikkat odaklama, süreklilik, bütünlük; Görsel Planlama Araçları; Görsel Ortamlar.
 
KODU
 
DERSİN ADI
T
U
K
AKTS
BTE 436
A
Seç: Grafik Animasyon
2
2
3
5
 
Flash programında ses, video ve animasyonla ilgili actionsctip komutlarının kullanılması,simülasyon üretilmesi.
 
KODU
 
DERSİN ADI
T
U
K
AKTS
BTE 438
A
Seç: Web’de Ölçme ve Değerlendirme
2
2
3
5
 
Ölçme ve Değerlendirmeyle İlgili Temel Kavramlar; Ölçek Kavramı ve Ölçek Türleri; Ölçme Araçlarında Bulunması Gereken Nitelikler; İnternet Aracılığıyla Ölçme Aracı Hazırlama; Başlıca Değerlendirme Yaklaşımları, Testler ve Türleri; Test Puanları Üzerinde İstatistiksel İşlemler; Değerlendirme ve Not Verme; Değerlendirme Sonuçlarının Kullanılması; Çevrimiçi Ortamlarda Ölçme-Değerlendirme; Çevrimiçi Sınav Sistemi Uygulama; Çevrimiçi Sınav Sisteminin Geliştirilmesi.
 
KODU
 
DERSİN ADI
T
U
K
AKTS
BTE 462
GK
Seç: Yayımcılık Tasarımı
2
0
2
3
 
Grafik Tasarımın Oluşum ve Üretiminin Elektronik Ortamda ve Dışında İzlediği Yollar; Bilgisayar Öncesi Çalışmalar: Sayfa rehber çizgilerinin ve görüntü arşivinin oluşturulması; Sayfa özelliklerinin ayarlanması, Görüntü ve metin çağırma, Master sayfa oluşturulması ve özellikleri, Kütüphane, Kelime ve paragraf ayarları, Renk özellikleri, Baskıya hazırlık.
 
KODU
 
DERSİN ADI
T
U
K
AKTS
BTE 464
GK
Seç: Medya ve Kültür
2
0
2
3
 
Medya ve kültür yazılımı (MDKY) ile ilgili kavramlar, (MDKY türleri, avantaj ve dezavantajları, etkin MDKY ve bilgisayara dayalı Öğretim (BDÖ)), Medya ve kültür programları yazılım tasarımlamada, öğrenim ve öğretim yöntem-strateji ve tekniklerini uygulanması, farklı bilgisayar program yapımı yaklaşımlarının medya ve kültürlenmedeki avantaj ve dezavantajlarının çıkaımını yapar.Medya ve kültürle ilgili tasarım modellemesi yarar işletir. Eleştirel geri dönüt alır.
 
KODU
 
DERSİN ADI
T
U
K
AKTS
BTE 466
GK
Seç: Eğitim İstatistiği
2
0
2
3
 
İstatistiğin günlük yaşamdaki yeri ve önemi, veri kavramı ve veri türleri. Verilerin toplanmasıyla ilgili süreç, araçlar ve işlemler. Merkezi eğilim ölçüleri, değişkenlik ölçüleri, öğrencilerin başarı puanlarının mutlak ve bağıl değerlendirilmesi, başarı testlerinin madde ve güvenirlik analizleri. Hesap tablosu ve hazır paket programları kullanarak hesaplamaların yapılması. Öğrencilerin hazırlayacağı uygulamaya dönük proje ödevlerinin sunulması ve tartışılması. Öğrenme ürünlerinin ve dersin öğrenci görüşleriyle genel değerlendirmesi.
 
KODU
 
DERSİN ADI
T
U
K
AKTS
BTE 468
GK
Seç: Topl. ve Okullarda Demokratik Yak.
2
0
2
3
 
Hak ve Ödevler: Doğal haklar, ödevler ve insan hakları; Demokrasi ve İnsan Hakları Kavramlarının Ortaya Çıkışı ve Gelişmesi; Demokrasinin Temel İlkeleri; Demokrasinin Temel İlkeleri; İnsan Hakları Boyutları; İnsan Hakları ile İlgili Temel Belgeler; Bireye Demokrasi ve İnsan Hakları Bilincinin Kazandırılması; Eğitim Hakkı, Öğretmenleri İçin Demokrasi ve İnsan Hakları Eğitimi; Okulda ve Sınıfta Demokrasi ve İnsan Hakları Uygulamaları; Okul Çevresini Demokratik Hale Getirme.
 
KODU
 
DERSİN ADI
T
U
K
AKTS
EBB 402
MB
Rehberlik
3
0
3
4
 
Temel kavramlar, öğrenci kişilik hizmetleri, psikolojik danışma ve rehberliğin bu hizmetler içerisindeki yeri, rehberliğin ilkeleri, gelişimi, psikolojik danışma ve rehberliğin çeşitleri, servisler (hizmetler), teknikler, örgüt ve personel, alandaki yeni gelişmeler, öğrenciyi tanıma teknikleri, rehber-öğretmen işbirliği, öğretmenin yapacağı rehberlik görevleri.
 
KODU
 
DERSİN ADI
T
U
K
AKTS
BTE 404
MB
Öğretmenlik Uygulaması
2
6
5
12
 
Her hafta bir günlük plan hazırlama, hazırlanan planı uygulama, uygulamanın okuldaki öğretmen, öğretim elemanı ve uygulama öğrencisi tarafından değerlendirilmesi, değerlendirmeler doğrultusunda düzeltmelerin yapılması ve tekrar uygulama yapılması, portfolyo hazırlama.

 

Sakarya Üniversitesi Akademik Değerlendirme ve Kalite Kurulu Intimets Grundtvig Erasmus
Kullanıcı Adı:   Şifre: